Steeds meer vraag naar kortetermijnverblijven voor buitenlandse professionals

De afgelopen jaren is het aantal expats in ons land sterk toegenomen. Volgens onderzoek van Skyline Europe kwamen er in 2018 al meer dan 220.000 buitenlandse professionals naar hier en dat cijfer is sindsdien enkel toegenomen. Behalve Brussel werpt ook Antwerpen zich meer en meer op als een echte expatstad. De Koekenstad investeert sterk in multinationals en internationale organisaties en dat trekt veel buitenlandse professionals aan.

Veel vraag naar kortetermijnverhuur

“Antwerpen heeft de tweede grootste haven van Europa en is de uitvalsbasis voor 18.000 internationale bedrijven, goed voor zo’n 100.000 jobs. Niet verwonderlijk dat er steeds meer buitenlandse high potentials naar hier komen”, zegt Kristof Schellekens, woordvoerder bij projectontwikkelaar Triple Living. “Met ons project Residentie Eilandje hebben we goed op die stijgende vraag ingespeeld. Al die expats zijn op zoek naar een geschikt appartement: nieuw, voorzien van alle comfort en op een strategische locatie. Stuk voor stuk elementen die ze bij ons terugvinden.”

“Onze appartementen aan het Eilandje waren zeer vlot verhuurd aan expats,” gaat Kris Langbeen, projectverantwoordelijke voor Business Suites verder. “Wat we op voorhand niet voorzien hadden, was de grote vraag naar kortetermijnaccommodatie. Regelmatig krijgen we de vraag van bedrijven of we voor hun klanten of externe (inter)nationale gelegenheidsmedewerkers een verblijf hebben voor enkele dagen tot enkele weken. Speciaal voor hen hebben we het concept van de Business Suites uitgerold.”

“Het Antwerpse Eilandje heeft dringend nood aan meer hotels.”

Business Suites op maat van reizende zakenlui

De Business Suites zijn extra ruime designhotelkamers op maat van de moderne business man of woman: extra licht, met een moderne badkamer en alle comfort. Ontbijten kan in de ruime lounge en lobbyruimte, waar ook drankjes en kleine snacks te krijgen zijn. “Los van de comfortabele designkamers, die ontworpen werden door de bekroonde Egyptisch-Amerikaanse designer Karim Rashid, denk ik dat vooral de locatie een doorslaggevende factor is voor het succes van onze Business Suites. De centrale ligging vlakbij de haven en de belangrijkste uitvalswegen naar Gent, Brussel en Breda maakt dat de Business Suites de ideale hotellocatie hebben voor een zakenpubliek. Wie voor het werk naar Antwerpen komt, kan echt niet beter zitten: vlakbij grote multinationals als BASF en Total en met een vlotte verbinding naar Antwerp Airport en Brussels Airport.”

Bijkomend voordeel is dat het Eilandje een heel aangename, bruisende buurt is. De omgeving is geliefd om de vele restaurants en cafés, het tot de verbeelding sprekende Willemdok en de Schelde, en iconische trekpleisters als het MAS, het Red Star Line Museum of het Havenhuis even verderop. Ook het historische centrum en het shoppinghart van de stad liggen op wandelafstand. “Ideaal voor wie na een lange werkdag wat verstrooiing zoekt”, lacht Schellekens.

Veilige investering met snel rendement

De Business Suites maken deel uit van Designhotel Eilandje, dat uitgebaat wordt door het populaire Prizeotel. Wie investeert, gaat dus niet zomaar met de eerste de beste in zee. “Achter Business Suites schuilt een groeiende hotelketen die onderdeel is van de beursgenoteerde Radisson Hotel Group”, legt Langbeen uit. “De oplevering van de Business Suites is overigens voorzien in het voorjaar van 2021. Investeerders kunnen dus rekenen op een snel rendement in de vorm van vaste, geïndexeerde huuropbrengsten.”

Bovendien is de aankoop van een Business Suite ook fiscaal interessant. De Business Suites worden volledig verhuurd aan Prizeotel via een double net-overeenkomst. Daarbij zijn ook de belastingen en verzekeringen ten laste van de huurder-exploitant. “Investeerders zijn dus vrijgesteld van de jaarlijkse onroerende voorheffing”, verklaart Langbeen. “Verder kunnen ze het btw-bedrag op aankoop volledig recupereren en zijn hun huurinkomsten belastingvrij. Alsof dat niet voldoende is, zijn zelfs de onderhoudskosten ten laste van de hoteluitbater.”

100% eigenaar

De aankoop van een Business Suite verloopt niet volgens erfpacht. Na aankoop is de suite voor 100% uw eigendom. U verwerft zowel de kamer, als het bijbehorende deel van de grond in volle eigendom. Als u later beslist om niet langer te investeren, dan kan u uw kamer(s) opnieuw verkopen. Dankzij de uitzonderlijke locatie aan het Antwerpse Eilandje is de kans op een stevige meerwaarde is dan bovendien groot.

Betaalbaar design op een toplocatie

Designer van de gloednieuwe Business Suites is Karim Rashid, een wereldauthoriteit op het vlak van industrieel design. Hij ontwerpt al sinds 2008 hotels voor Prizeotel en verdiende zijn strepen bij grote merken als Alessi, Giorgio Armani, Samsung en Veuve Clicquot. In 2012 won hij nog de Reddot Design Award. Het Amerikaanse TIME Magazine omschreef hem als

Geïnteresseerd? Laat dan uw contactgegevens na!